ENTREVISTA A MÓNICA A OLTRA

“Hem posat per davant els interessos dels ciutadans i no els partidistes”

M.CAPARRÓS/A.RAMÍREZ

Després d’estar 32 anys dedicada a la vida política, Mónica Oltra ha aconseguit ser la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana de la mà de la coalició Compromís. Tot va començar fa 15 anys, quan es va afiliar a Esquerra Unida del País Valencià per a poder lluitar contra les desigualtats i les situacions del patiment humà.

 

REPORTATGE D'ANÀLISI POLÍTICA

La política valenciana analitzada a tres bandes

M.CAPARRÓS/A.RAMÍREZ

Dins de la política es poden trobar nivells d’actuació on es prenen diferents decisions. A l'àmbit autonòmic tenim les Corts, a nivell local els ajuntaments i al provincial les Diputacions. TheNetvox entrevista al President de les Corts valencianes (Enric Morera), a la alcaldessa de Moncada (Amparo Orts) i al President de la Diputació de València (Jorge Rodríguez) per tal de conéixer les actuacions de les institucions valencianes més importants.

Riuraus i l’escaldà per recuperar les tradicions

V.ALFONSO/M.MANEA

De segur que alguna volta heu observat les panses i vos ha rondat pel cap cóm pot ser el procés que es realitza a fi que a partir del raïm es forme aquesta fruita tan saborosa i diferent. A Massarrojos, una pedania de la ciutat de València, s’ha recuperat la tradició coneguda com l’escaldà del raïm, una activitat ancestral que es vol revifar i per aquest motiu aquest és el segon any consecutiu que se celebra la recuperació de tan antiga tradició.

Donar el pelo, un gesto solidario

M.CAPARRÓS/A.RAMÍREZ

Mechones Solidarios es una asociación que nació en 2013 con el propósito de proporcionar pelucas para aquellas personas con cáncer que lo necesiten. Esta iniciativa nace del sueño de Nidia, una mujer que tenía una fábrica de pelucas y de Estela, su hija. 

La finalidad terapéutica del mundo ecuestre

M.CAPARRÓS/A.RAMÍREZ

Los caballos siempre han sido grandes compañeros de la humanidad a lo largo de la historia. Por ejemplo, en la agricultura y en el transporte. Pero actualmente se han convertido en una innovadora herramienta terapéutica con el objetivo de promover la rehabilitación de niños, adolescentes y adultos. ASETE (Asociación de Especialistas en Terapias Ecuestres), localizada en Manises, trabaja en este tipo de terapia desde 2014 para hacer llegar los beneficios a personas con alguna discapacidad. 

Créditos